HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Antikvár Ritkaságok

Ezen az oldalon antikvár könyv- és folyóirat ritkaságok kerülnek bemutatásra. Kevés dolog van az életben, amiből az öreg és a régi az izgalmasabb: a könyvek tekintetében meggyőződésem ez így van. Ugyan sokan tisztelik, csodálják a magyar és egyetemes múltat megidéző köteteket, de kevesen írnak róla. Íme egy hiánypótló blog... A Friss bejegyzések szombatonként kerülnek feltöltésre. A További illusztrációk menüben nagyméretű képek találhatók a könyvekről. A régebbi írásokban és a legnépszerűbb rovatban lehet tallózni a régebbi régikönyv-bejegyzések közt. Kellemes időtöltést, jó olvasást!

Kapcsolatfelvétel

Könyvfelvásárlás

Amennyiben használt könyveket, könyvrégiségeket vagy komplett könyvtárat szeretne eladni, keressen bennünket bizalommal. 200 darab könyv fölött ingyenes kiszállással felbecsüljük könyveit és helyszíni készpénzfizetéssel megvásároljuk azokat.

telefon: 06-30-530-74-17

Kapcsolatfelvétel emailben

Friss Hozzászólások

További Illusztrációk

Ajánlott Tartalom

Írások Máshol

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

The Standard Guide Washington 1896

2009.01.17. 13:00 Bibliofilia

BIBLIOGRÁFIAI ADATOK:
Charles B. Reynolds: The Standard Guide Washington
A handbook for visitors with 100 illustrations
Washington, 1896 B.S. Reynolds. 1 kih.térk.+4sztl.(reklámok)+8+156p.+10sztl.(reklámok)
Amatőr, kartonkötésben, a fedőlap a kartonborítóra kasírozva, mérete: 20,5x14,5 cm.

MŰLEÍRÁS:
Mindig is szerettem a régi útikönyveket. Elsősorban nem a tartalmukért, bár az sem megvetendő, hanem a bennük szereplő hírdetések miatt. Erre bárki mondhatja: miért olyan érdekes, hiszen, ha századfordulós hírdetéseket akar nézni az ember, egy korabeli újságban is találhat ilyet. Ami viszont az útikönyvek hírdetéseit különlegessé teszi, pont az, hogy nem hétköznapi termékeket vagy szolgáltatásokat hírdetnek bennük, hanem hotelek, luxuscikkek és célzottan túristáknak szólóhelyek/termékek/szolgáltatások hírdetéseit találhatjuk meg. Ezáltal betekintést nyerhetünk az adott város vagy megye milliőjébe, "tetszetős oldalába" (a lenti linkek egyikén belelapozhatunk a könyvbe). Lenti illusztrációk közt található pár ilyen hírdetés.
Washington egyébként különleges az amerikai városok közt: nincsenek toronyházai, mértanilag, tervezőasztal mellett készítették a város alaprajzát, melynek középpontjában a White House áll és nem utolsó sorban gyönyörű...
A kiadási év 1896, a millenium éve. Ugyanaz a lendület, grandiózusság, életöröm sugárzik a Washington útikönyvből, mint amiket a századforduló Budapestjéről láthatunk különböző albumokban. Azt mindenkinek az egyéni megítélésére bízom, hogy az eltelt 112 évben, melyik főváros, mire jutott...
Senkit ne tévesszen meg a könyvön feltüntetett 25 centes ár. Biztosíthatok mindenkit, hogy ilyen olcsón Wasinghton DC-ben sem lehet a könyvhöz hozzájutni. Sőt gyanítom, az Egyesül Államok fővárosában lehet a legdrágábban.

GYŰJTŐKÖRÖK:
Helytörténet, Útleírás

BECSÉRTÉK (jó állapotú példány esetén):
2.000-3.000 Ft

RITKASÁGI FOK (1 gyakran felbukkanó - 10 rendkívül ritka):
6/10

HASZNOS LINKEK:
Lapozható, beszkennelt verzió az Internet Archivon (!)
GoogleMap Washington DC
Washington DC honlapja

ILLUSZTRÁCIÓK:

3 komment

Címkék: útleírás helytörténet idegennyelvű 1867~1918

A bejegyzés trackback címe:

https://bibliofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr39652547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KGX 2009.02.03. 21:18:10

Ilyesféle könyvekhez Sós úréknál szokás jutni.

Bibliofilia · http://bibliofilia.blog.hu 2009.02.04. 08:36:45

Ez a példány az Óbuda Antikváriumból való. Régen jártam már náluk, de volt pár olyan érdekes könyv, amihez jó áron lehetett hozzájutni...
Ráadásul különösen kedves nekem ez az Antikvárium. Amikor első randira mentem az azóta már feleségemmé lett gyönyörű lánnyal találkozni, útközben beugrottam az Óbuda Antikváriumba és két remek Várossy Gyula adomás-kötetet vásároltam. Azóta kiderült, jó ómen volt (bár az ómenekben nem hiszek:))

KGX 2009.02.04. 19:42:38

Ez igazán szép történet. Ami engem illet, valamelyest vissza kell vonulnom a gyűjtéstől, mert lassan lakást kell vásárolnom (volt antikvárium, ahol csúnyán összevesztem a személyzettel, volt, ahol inkább magamtól adom fel a "hadállásaimat", és volt, amelyik antikvárium visszaköltözött vidékre, az Abaúj öt jogi árverésén nagyon jó könyveket vettem). Egyedül a Borda Antikváriumot "jelöltem ki" olyannak, ahonnan vehetek könyvet (itt kevés a jog, de jó minőségű, havi egy-két kötet azért belefér). Érdekes, az utóbbi három évben szinte csak világhálóról vásároltam, persze nem tudtam megállni, hogy ha egyszer-egyszer időm volt ide vagy oda be ne menjek. Az Óbuda Antikváriumot nem ismerem, de biztos jó hely lehet.
süti beállítások módosítása